방콕
팟타이
Pad Thai



팟 타이

팟 타이는 태국의 쌀국수 요리이다. 국수와 함께 계란, 남 쁠라(어장), 타마린드 주스, 붉은 고추, 새우, 닭고기, 두부 등을 넣고 고명으로 고수, 라임, 으깬 땅콩 등을 얹어 만든다. 똠 얌 등과 함께 태국을 대표하는 요리 중 하나이다. 아유타야 왕조 시대에 왕도 아유타야를 방문한 베트남 상인들이 쌀국수를 가져온 것이 팟 타이의 기원으로 추정되고 있으며, 시대에 따라 다양한 형태의 팟 타이가 있었다.

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출처 : Wikipedia

Pad thai

Pad thai, or phad thai, is a stir-fried rice noodle dish commonly served as a street food and at most restaurants in Thailand. Pad thai is made with soaked dried rice noodles, which are stir-fried with eggs and chopped firm tofu, and is flavored with tamarind pulp, fish sauce, dried shrimp, garlic or shallots, red chili pepper and palm sugar and served with lime wedges and often chopped roasted peanuts.

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카오 니야오 마무앙

카오 니야오 마무앙은 태국의 전통 후식이다. 달고 짠 코코넛밀크를 부은 찹쌀밥에 망고를 곁들여 내는 음식으로, 망고찹쌀밥이나 망고 스티키 라이스라고도 불린다. 불린 찹쌀을 찐 다음, 설탕과 소금을 넣고 뜨겁게 데운 코코넛밀크를 찐 찹쌀밥에 부으면, 달고 짠 코코넛밀크가 밥알에 흡수된다. 이 밥을 썰어놓은 망고와 함께 내는데, 위에 녹두 짜개 볶은 것을 뿌리기도 한다.

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출처 : Wikipedia

Mango sticky rice

Mango sticky rice is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a fork, spoon, or sometimes the hands. Although originating in Thailand, it is consumed throughout the Indochina region of Southeast Asia, including Laos, Cambodia, and Vietnam.

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Source : Wikipedia

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